Hozzávalók:
1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is)
1/2 l tejszín
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
porcukor
csokireszelék
fahéj
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.
Tanácsok:
A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk.
Forrás: http://www.tutireceptek.hu/feketeerdo-torta