Töltelék: A lisztbe beleteszem a csipetnyi sót, majd elmorzsolom a vajjal. Amikor már homogén morzsává dolgoztam a hozzávalókat, akkor egy tojással jó állagú tésztává gyúrom. A tésztagombócot alufóliába csomagolom, és minimum egy órára a hűtőbe teszem. Amíg hűl a tészta, addig előkészítem a tölteléket. A túrót egy villával alaposan megtöröm, elkeverem a tojásokkal, sózom, fűszerezem, belenyomom a fokhagymákat, és elkeverem a zabpehellyel. Végezetül hozzáadom a spenótot, még egyszer alaposan átkeverem, és ha szükségét érzem, akkor még fűszerezek rajta egy kicsit. A tésztát kinyújtom, pitetálba fektetem, és óvatosan belelapátolom a tölteléket. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a tészta szép színes nem lesz, és a töltelék tökéletesen meg nem szilárdul (45-50 perc). ez naggyon finom!Spenótos pite
spenót pite
2009.05.18. 16:47 | debela | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://receptlenke.blog.hu/api/trackback/id/tr601129033
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.