Címkék

Panna Cotta - nyári csábítás

2009.05.26. 12:12 | debela | Szólj hozzá!

 8 személyre!!!

 

Hozzávalók:                                             

  • 12 g lapzselatin
  • 350 g cukor
  • 250 g tej
  • 8 dl főzőtejszín (20%)
  • 1 citrom
  • 1 vaníliarúd

 

Elkészítés:

 

Első dolgunk lesz, hogy karamellizáljuk a cukrot. Egy gyorsforralóban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, reszelt citromhéjat, és vaníliát. Mintegy negyed órán át főzzük, de bánjunk csínján a hővel, mert nem szabad felforrnia. A tejszínhez adjuk hozzá a kicsavart lapzselatint. Ha a cukor karamellizálódott, akkor öntsük fel nagyjából 1-1.5 dl vízzel. Óvatosan forraljuk a karamellt. Ezután jöhetnek a formák, amikbe először a karamellt töltsük bele, majd merjük rá a máris ínycsiklandozó tejszínes krémünket.

 

Hagyjuk kihűlni, majd 12 órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hadd pihenje ki remekművünk a fáradalmakat.

 

forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20090421/panna_cotta_8_szemelyre/ (videó is van róla: )

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptlenke.blog.hu/api/trackback/id/tr571144547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása