hozzávalók:
- 3,5 dl joghurt
- 4 tojás
- 22 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 12 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- 60 dkg szilva
- 1-2 fürt mag nélküli szőlő
a gyümölcs ízlés szerint szabadon variálható!
elkészítés:
1, a lisztet elkeverjük a sütőporral
2, aztán ezt a joghurthoz adagoljuk, ehhez hozzá jön még a cukor, a tojás és egy csomag vaníliás cukor is
3, grízes liszettel kiszort tepsibe öntjük a tésztát
4, most jön a gyümölcs! Alapos mosás után, a szílvát félbe vágva, a szőlőszemeket egészben a tésztára szórjuk
5, a végén szórunk rá egy kis cukrot és fahéjat
6, és végül betesszük kb 35 percre a sütőbe, és 190 fokon kisütjük!
hmmmm.... egyszerű és nagyszerű!
forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20090907/3_harminc_perces_oszkoszonto_finomsag/