Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé, 1 evőkanál szójaszósz, 5 dkg földimogyoró
2 friss chili, 1 szárított chili, só
1 csokor petrezselyem, 2 vékony póréhagyma, bors
1 tojásfehérje, 1 evőkanál mogyoróvaj (üveges)
1 csapott teáskanál étkezési keményítő, 2 dl csirkehúsleves
Elkészítési idő: kb. 30 perc.
Elkészítés:
1, A csirkehúst kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjét simára keverjük az étkezési keményítővel és a szójaszósszal, beletördeljük a szárított chilit, és összekeverjük. Belekeverjük a csirkemellet is.
2, Megtisztítjuk a pórét, hosszában félbevágjuk, megmossuk. Ferdén 3 cm-es csíkokra vágjuk. A csilit megmossuk, kivágjuk a magházát, és vékony csíkokra szeljük. A mogyoróvajat simára keverjük a levessel. A mogyorót durvára vágjuk.
3, Felforrósítjuk a wokot, a földimogyorót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd kivesszük. Egy evőkanál olajat felforrósítunk a wokban. A póréhagymát és a chilit folytonos keverés mellett kb. 1 percig sütjük benne, majd kivesszük.
4, A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk a wokban. A csirkemellet állandó kevergetés mellett 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mártást, és az egészet kb. 5 percig közepes lángon főzzük. Hozzákeverjük a póréhagymát, és felforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk, földimogyoróval és petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.
TIPP: Különlegesség a vendégeknek; A petrezselyem helyett friss korianderzölddel szórjuk meg. Aki még csípősebben szeretné, ízesítheti sambal oelekkel.