Címkék

wokparádé

2009.04.18. 09:39 | debela | Szólj hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé, 1 evőkanál szójaszósz, 5 dkg földimogyoró
2 friss chili, 1 szárított chili, só
1 csokor petrezselyem, 2 vékony póréhagyma, bors
1 tojásfehérje, 1 evőkanál mogyoróvaj (üveges)
1 csapott teáskanál étkezési keményítő, 2 dl csirkehúsleves


Elkészítési idő: kb. 30 perc.


Elkészítés:

1, A csirkehúst kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjét simára keverjük az étkezési keményítővel és a szójaszósszal, beletördeljük a szárított chilit, és összekeverjük. Belekeverjük a csirkemellet is.

2, Megtisztítjuk a pórét, hosszában félbevágjuk, megmossuk. Ferdén 3 cm-es csíkokra vágjuk. A csilit megmossuk, kivágjuk a magházát, és vékony csíkokra szeljük. A mogyoróvajat simára keverjük a levessel. A mogyorót durvára vágjuk.

3, Felforrósítjuk a wokot, a földimogyorót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd kivesszük. Egy evőkanál olajat felforrósítunk a wokban. A póréhagymát és a chilit folytonos keverés mellett kb. 1 percig sütjük benne, majd kivesszük.

4, A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk a wokban. A csirkemellet állandó kevergetés mellett 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mártást, és az egészet kb. 5 percig közepes lángon főzzük. Hozzákeverjük a póréhagymát, és felforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk, földimogyoróval és petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.

TIPP: Különlegesség a vendégeknek; A petrezselyem helyett friss korianderzölddel szórjuk meg. Aki még csípősebben szeretné, ízesítheti sambal oelekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptlenke.blog.hu/api/trackback/id/tr141072254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása