Hozzávalók:
200 g üvegtészta
3 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
250 g garnéla
2 ek osztrigaszósz
2 ek szójaszósz (világos)
1 tk cukor
- Elkészítés:Az üvegtésztát kb. 10 percig langyos vízben puhítjuk, majd rövid ideig forró vízben főzzük. Lehűtjük és konyhai ollóval felvágjuk, hogy később könnyebben összekeverhessük.A megtisztított hagymát két cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.Az olajat felforrósítjuk a wokban, hozzáadjuk a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a megtisztított garnélákat, megsütjük és a serpenyő olalára húzzuk.A zöldhagymát kb. 1 percig pároljuk a wok alján, közben folyamatosan kevergetjük. A wok tartalmát összekverjük, hozzáadjuk az üvegtésztát. Osztrigaszósszal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük.Forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=919