Címkék

Garnéla, meg üvegtészta is kell hozzá. Szóval speciális alkalmakra való.

2009.03.31. 19:11 | A Hídavató | Szólj hozzá!

Hozzávalók: 

200 g üvegtészta 
3 szál zöldhagyma 
2 gerezd fokhagyma 
2 ek olaj 
250 g garnéla 
2 ek osztrigaszósz 
2 ek szójaszósz (világos) 
1 tk cukor

  • Elkészítés:
    Az üvegtésztát kb. 10 percig langyos vízben puhítjuk, majd rövid ideig forró vízben főzzük. Lehűtjük és konyhai ollóval felvágjuk, hogy később könnyebben összekeverhessük.
    A megtisztított hagymát két cm-es darabokra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
    Az olajat felforrósítjuk a wokban, hozzáadjuk a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a megtisztított garnélákat, megsütjük és a serpenyő olalára húzzuk.
    A zöldhagymát kb. 1 percig pároljuk a wok alján, közben folyamatosan kevergetjük. A wok tartalmát összekverjük, hozzáadjuk az üvegtésztát. Osztrigaszósszal, szójaszósszal és cukorral ízesítjük.
    Forrás: http://www.konyhaweb.hu/recept/recept.cgi?id=919

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptlenke.blog.hu/api/trackback/id/tr81038070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása